Priprava tradicionalnih koroških jedi v okviru projekta Koroška košta - druga izkustvena delavnica
V okviru projekta sodelovanja »Spodbujanje kratkih dobavnih verig – Koroška košta«, ki ga izvajata LAS Mislinjske in Dravske doline 2027 in LAS Mežiške doline skupaj s svojimi notranjimi partnerji, vas vabimo na izkustveno delavnico namenjeno ohranjanju in prenosu znanj o pripravi tradicionalnih koroških jedi.
S projektom sodelovanja si prizadevamo vzpostaviti blagovno znamko Koroška košta, ki spodbuja rabo lokalnih virov ter dvig kakovosti in prepoznavnosti lokalne ponudbe.
Drugo izmed dvanajstih izkustvenih delavnic, ki se bodo izvajale na območju LAS Mislinjske in Dravske doline 2027, pripravlja Društvo kmetic Dravograd in bo potekala 11. decembra 2025 v DVORCU BUKOVJE (Bukovje 13, 2370 Dravograd), od 9.00 ure naprej, glej priloženo vabilo.
Pripravljali bomo izbrane koroške jedi:
• edavi (ajdovi) žganki z belim kafejem;
• krhlanka in rəpičeva župa;
• pečena kri, mežerli in rəpičeva salata;
• presni krapi in bobi.
(Organizator si pridržuje pravico do manjših sprememb programa.)
Udeležba je brezplačna. Obvezne prijave potekajo do zapolnitve prostih mest na telefonski številki: 041 239 838 (Erika Plešivčnik).
Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).
Prisrčno vabljeni k ohranjanju Koroške prehrambne dediščine!