logo1

Portal za slepe in slabovidne | Občina Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd   T: 02 872 35 60   F: 02 872 35 74   E: obcina@dravograd.si

Preški Vrh 22
2390 Ravne na Koroškem
Kontakt: Matjaž Ferarič
tel.:  041 423 724
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
e-naslov: www.pgal.org

 

Koroška šola letenja in natančnega pristajanja z jadralnimi padali - ČUK Dravograd Šolo vodi že od leta 1989 Matjaž Ferarič in vam nudi poleg začetnega in nadaljevalnega tečaja, še ure ali tečaj natančnega pristajanja

Šole jadralnega padalstva delujejo po individualnem dogovoru.
Program šolanja je razdeljen na začetni tečaj in nadaljevalni tečaj.

LETENJE V TANDEMU
je najenostavnejši način spoznavanja z jadralnim padalstvom. V dvojčku lahko z izkušenim inštruktorjem letenja poletite s preverjenih vzletišč na Ošvenu, Peci ali iznad Logarske doline.

ZAČETNI TEČAJ
je namenjen vsem, ki bi radi samostojno poleteli z jadralnim padalom. Obsega približno sedem vadbenih dni po tri do pet ur na različnih šolskih terenih. V letenje z jadralnim padalom Vas bomo uvajali postopno, od tekanja po tleh, prvih nekaj metrov dolgih poletov, pa do letenja 150 m visoko.

Prva teoretična poglavja približajo aerodinamiko, meteorologijo, tehniko letenja z jadralnim padalom, pravila gibanja v zraku. Cena vključuje teoretično in praktično učenje, Priročnik za letenje z jadralnimi padali, uporabo vse letalne opreme za ves čas tečaja.

NADALJEVALJNI TEČAJ
je pa za tiste , ki so se odločili da bodo postali samostojni jadralni padalci in si želijo pridobiti tudi ustrezno dovoljenje. Nadaljevaljni tečaj obsega 10 višinskih letov z določenim vadbenim programom. Posvetimo se pobočnemu jadranju, uporabi reševalnega padala, utrdimo zanesljivost vzletanja in pristajanja, tehnike hitrega spuščanja.Na nadaljevalnem tečaju se tudi precej več posvečamo teoretičnim vsebinam.Drugi del nadaljevalnega tečaja je 40 samostojnih letov, ki jih opravimo v varni družbi učiteja na različnih terenih. Tretji zaključni del, pa je priprava na izpit. Cena vključuje Šolanje in uporabo letalne opreme za prvih 10 letov, spremstvo učitelja za nadaljnih 40 letov in pripravo na izpit.

Naši tečaji temeljijo na individualnem delu. Skupine so majhne - do šest oseb.

ŠOLA NATANČNEGA PRISTAJANJA
je novost v jadralnem padalstvu. Skozi sistematičen prikaz in vadbo vam bo približala to zanimivo tekmovalno disciplino, ki v največji meri vpliva na vaše varno pristajanje, ko prosto letite nad nepoznanimi tereni ali na tekmovanju. Lahko se je udeležite kot zaključene celote ali posameznih ur skupnega treninga.

Uradne ure

Ponedeljek

08.00 - 14.00

Torek

Ni uradnih ur

Sreda

08.00 - 12.00
14.00 - 16.00

Četrtek

Ni uradnih ur

Petek

08.00 - 12.00

Go to top